[WC 2018] Albania - FYROM Macedonia - 05/09/2016
-
Yeah that Xharra guy and his daughter are kinda loony.
- Plako
- Team: Partizani
Jo e vetmja fe ne Shqiperi me asnje influence nga jashte eshte Bektashizmi. Katoliket jane ne varesi të Papes po prape eshte e keqja me e vogel kur krahasohet me Suni Islam dhe Orthodox Christianity dhe nga ana gjeopolitike eshte zgjidhja me e llogjkshme.Leandro wrote:Nuk them për katolikët se m'pëlqejnë por thjesht se është zgjidhja e llogjikshme nga ana gjeopolitike. E vetmja fe që s'ka lidhje me askënd që na rrethon dhe ka mundësi të bëhet fe kombëtare. Ndryshe me çdo fe tjetër kanë për t'fut turitë fqinjët e dashtun.
Po problemi I fese nuk ka të beje fare me llogjiken ndaj edhe eshte e kote të behet ky muhabet. Derisa Turqia i favorizon Shqiptaret ata do kene gjithmone nje dashamiresi ndaj atij vendi (perfshij ketu veten time) dhe duam s'duam ne respektin qe ka nje Turk per Shqiptarin s'e ka asnje popull tjeter. Gezojme edhe njefare respekti nga Italianet e Jugut po jo ne ate nivel qe shef të Turqit. Nqs jam gabim ne keto qe thashe me siper i marr mbprasht nqs me sjell shembuj ndryshe.
Pastaj edhe kjo qarravitja qe bejme ndaj Evropes se Krishtere eshte shume turperuese. Ata na e kane futur sa krahu jete e mot ne vazhdojme ti lepim sumen. Po të me trajtonte Evropa mua sic me trajton Turku isha bere Katolik neser. Marredhenia jone me Evropen eshte sadomazokizem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Leandro
I'm not sure how the term "bosniak" came to be but you are right first they were "muslims", i guess "bosniaks" sounded less fundamentalist or something. But make no mistake, religion was the only reason these idiots split in the first place. Now they have a broken country with no real future. I predict in the near future they'll be a tiny turkish protectorate after RS joins with serbia.Pjetër wrote:I thought it was the other way around. First they were muslims with a capital m and then they became Bosniaks. Unless I'm misunderstanding you.
im not aware of this citation and i dont really believe it, at least not in the context which you seem to imply here. can you give us the source where you read it? what i do know 100% is that faik konica disliked turks and islam with every cell of his bodyMigjeni wrote:This fucking thread. People linking to Fahri Xharra who is the laughing stock of the media in Kosovë, while others want to force convert Albanian Muslims and mention Faik Konica in that same sentence, while not knowing shit about him. It was Faik Konica, who said that if it weren't for Islam, Albanians would be a lot more in number, but that they wouldn't be Albanian. Now you can analyse for yourself what he meant by that.
By the way, isn't "albanians would be more in number but they wouldn't be albanian" what VV (willingly or naively, take your pick) and various islamic interests are sort of leading us towards today?
I dont know who is this Xharra but i see again from you dismissing an idea just because a certain person said it. What's with this binary, militant mentality?
Bektashizmi e para punës nuk është fe. Është sekt blasfemues i islamit dhe nëse ishte në dorën e islamikëve të vërtetë, do i bënin copë copë bektashianët! Për kaq të jesh i sigurt se blasfemia dënohet me vdekje në islam. Bektashizmi është faktikisht krishtërim në gjithçka përveç emrit dhe emrave të festave. Ndoshta lindi si një mënyrë maskimi të besimit të krishtër në ato anë të botës ku ekzistonte presion musliman.Plako wrote:Jo e vetmja fe ne Shqiperi me asnje influence nga jashte eshte Bektashizmi. Katoliket jane ne varesi të Papes po prape eshte e keqja me e vogel kur krahasohet me Suni Islam dhe Orthodox Christianity dhe nga ana gjeopolitike eshte zgjidhja me e llogjkshme.
Derisa Turqia i favorizon Shqiptaret ata do kene gjithmone nje dashamiresi ndaj atij vendi (perfshij ketu veten time) dhe duam s'duam ne respektin qe ka nje Turk per Shqiptarin s'e ka asnje popull tjeter.
Sa për turqinë, ajo nuk është e as ka qënë kurrë mikeshë e Shqipërisë e popullit Shqiptar. Ka patur për kohë dhe ndoshta ka akoma interesa të përbashkëta me ne por është në çdo moment gati të na e fusi nëse do ta kishte mundësinë! Kaq e ka vërtetuar dhe historikisht. Shih sot investimet turke në trojet Shqiptare: Xhamia, shkolla fetare islamike ku fëmijët 5 vjeçarë i mësojnë të falen doggy style. Pse nuk hapin turqit një shkollë në gjuhën Shqipe? Apo ndonjë gjë tjetër të hajrit që na duhet? Plus që vijnë te vëllai i vogël i erdoganit, te kryegjati ynë, e marrin konçesione rrugore e pasuri pa fund qyl. Miq janë këta?
Pas 500 vjetësh turqia e la Shqipërinë me 3 kilometra rrugë. Fill pas turqve, Austriakët në 3 vjet bënë 400 kilometra rrugë. Turqit i merrnin më të mirët tanë e i çonin në stamboll të jepnin për turqinë. Austria i dërgonte tyret këtu të bëheshin albanologë!
Dikush që vetëm merr nga ty nuk mund të jetë miku yt! Nëse do miq, Shqiptarët gjithnjë kanë patur miq Austriakët dhe pak Italianët të cilët dhe ta kanë bërë vepra infrastrukturore. Turkoshakët një top muti na kanë bo.
rrëfeni mëkatet tuaja: www.faltore.al
- Plako
Turqit na bene rrugen e kombit 
Kendveshtrimi yt eshte komplet i erresuar nga nje urrejtje patologjike qe paske per Islamin. Ne fund të fundit ata Shqiptare qe u konvertuan e bene me ndergjegje keshtu qe nuk shof ndonje problem aty.
Jam dakort me krahasimin Austri vs. Turqi po ti po flet per gjera qe kane ndodhur para 100 vitesh e une po të flas per realitetin sot. Po të na kishte hapur dyert Austriaku si Turku, besome 90% e Shqiptareve andej do ishin drejtuar. Po Austriaku, si gjithe të tjeret, veten të të shfrytezoje do. Ata a' dergojne kisha po kane blere bankat dhe kompanite e sigurimeve me të medhaja (fale Nano bastaxhiut).

Kendveshtrimi yt eshte komplet i erresuar nga nje urrejtje patologjike qe paske per Islamin. Ne fund të fundit ata Shqiptare qe u konvertuan e bene me ndergjegje keshtu qe nuk shof ndonje problem aty.
Jam dakort me krahasimin Austri vs. Turqi po ti po flet per gjera qe kane ndodhur para 100 vitesh e une po të flas per realitetin sot. Po të na kishte hapur dyert Austriaku si Turku, besome 90% e Shqiptareve andej do ishin drejtuar. Po Austriaku, si gjithe të tjeret, veten të të shfrytezoje do. Ata a' dergojne kisha po kane blere bankat dhe kompanite e sigurimeve me të medhaja (fale Nano bastaxhiut).
- Leandro
Turqit bënë rrugën e kombit? Po e thua sikur na e bënë falas. Faktikisht sapo vërtetove çfarë thash. Ajo rrugë ka kushtuar 2 MILIARDË euro për 137 kilometra!!!
Të siguroj që nuk jam i errësuar nga asgjë. Madje më parë në jetën time kam qënë simpatizant i muslimanëve. Por vjen dita që njëriu edukohet dhe në mënyrë të pashmangshme sheh të vërtetën, nëse sytë i ka hapur!
Shqiptarët janë konvertuar me ndërgjegje? Nuk e di nëse duhet të qaj apo të qesh me këtë deklaratë. Po turqit si erdhën në trojet tona o zotni, me lule në dorë apo me shpata??!? Pa përmendur fare rastet e brutalizmit turk kundrejt Shqiptarëve, sipas mendimit tënd "konvertohu ose jeto si qen" është me dhunë apo me ndërgjegje?
Për Austriakët çfarë është kjo kritikë komuniste?!? Pse mër zotni, na e paskan për borxh Austriakët t'na mbajnë me bukë? Po i kritikon seriozisht se nuk na paskan marrë të gjithë emigrantë? E ça kuptimi do kishte kjo? Faktikisht ata që s'na marrin na bëjnë nder se na detyrojnë të punojmë për vendin tonë.
Në fund të fundit nuk është se Shqiptarët kanë bo namin me vajt n'Austri se ka qënë larg. Shumë nga ata të pakët që kanë vajt janë pranu!
Sa për bizneset Austriake, janë të nderuara. Ata hapin biznese jo xhamia. Dhe normale që duan të fitojnë, nuk ka asgjë të keqe këtu. Por fitojnë me punë jo me afere pas shpinës së popullit.
Të them dhe nja2 histori personale. Kam takuar këtu personalisht njerëz nga Austria që kanë ardhur për studime Albanologjike. I vetmi akademik turk që kam pa këtu, e kam pa në Krujë tu shajt Skënderbeun!
Në një festival filmi amator në Tiranë, ambasada Austriake bleu të gjitha kopjet (nja 200 copë) të njërit film. Ku ke pa ti investime Turke në kulturë? Më thuaj pak edhe 1 rast.
Në pakë vitet e Austriakëve u hapën 1300 shkolla Shqipe. Në 500 vjetë turkoshakësh gjuha Shqipe ishte e ndaluar.
Pra besoj se është e qartë si sot si atëherë që i vetmi interes turk në kulturën Shqiptare është ai i shkatërrimit të saj dhe zëvëndësimit me "kulturën" turkoshake anadollake.
Të vetmet dyer që ka hapur ndonjëherë turqia për shqiptarët kanë qënë dyer xhamish.
Të siguroj që nuk jam i errësuar nga asgjë. Madje më parë në jetën time kam qënë simpatizant i muslimanëve. Por vjen dita që njëriu edukohet dhe në mënyrë të pashmangshme sheh të vërtetën, nëse sytë i ka hapur!
Shqiptarët janë konvertuar me ndërgjegje? Nuk e di nëse duhet të qaj apo të qesh me këtë deklaratë. Po turqit si erdhën në trojet tona o zotni, me lule në dorë apo me shpata??!? Pa përmendur fare rastet e brutalizmit turk kundrejt Shqiptarëve, sipas mendimit tënd "konvertohu ose jeto si qen" është me dhunë apo me ndërgjegje?
Për Austriakët çfarë është kjo kritikë komuniste?!? Pse mër zotni, na e paskan për borxh Austriakët t'na mbajnë me bukë? Po i kritikon seriozisht se nuk na paskan marrë të gjithë emigrantë? E ça kuptimi do kishte kjo? Faktikisht ata që s'na marrin na bëjnë nder se na detyrojnë të punojmë për vendin tonë.
Në fund të fundit nuk është se Shqiptarët kanë bo namin me vajt n'Austri se ka qënë larg. Shumë nga ata të pakët që kanë vajt janë pranu!
Sa për bizneset Austriake, janë të nderuara. Ata hapin biznese jo xhamia. Dhe normale që duan të fitojnë, nuk ka asgjë të keqe këtu. Por fitojnë me punë jo me afere pas shpinës së popullit.
Të them dhe nja2 histori personale. Kam takuar këtu personalisht njerëz nga Austria që kanë ardhur për studime Albanologjike. I vetmi akademik turk që kam pa këtu, e kam pa në Krujë tu shajt Skënderbeun!
Në një festival filmi amator në Tiranë, ambasada Austriake bleu të gjitha kopjet (nja 200 copë) të njërit film. Ku ke pa ti investime Turke në kulturë? Më thuaj pak edhe 1 rast.
Në pakë vitet e Austriakëve u hapën 1300 shkolla Shqipe. Në 500 vjetë turkoshakësh gjuha Shqipe ishte e ndaluar.
Pra besoj se është e qartë si sot si atëherë që i vetmi interes turk në kulturën Shqiptare është ai i shkatërrimit të saj dhe zëvëndësimit me "kulturën" turkoshake anadollake.
Të vetmet dyer që ka hapur ndonjëherë turqia për shqiptarët kanë qënë dyer xhamish.
rrëfeni mëkatet tuaja: www.faltore.al
- Rodon
Completely agree with Leandro, 100% correct analysis.
Sa per turkoshaket jane qeniet me te uleta, shtresa intelektualisht me e varfer e Shqiptareve dhe kush i mbron eshte funderrina e kombit. Zakonisht jane gabele e magjupe pa arsim si ai kopili Olsi Jazexhi.
Sa per turkoshaket jane qeniet me te uleta, shtresa intelektualisht me e varfer e Shqiptareve dhe kush i mbron eshte funderrina e kombit. Zakonisht jane gabele e magjupe pa arsim si ai kopili Olsi Jazexhi.
- Plako
Po pse s'u konvertuan Greket pra? Kishin ndonje status me të mirë se ne? Turqit erdhen si gjithe pushtuesit e tjere. Kuptohet qe sot do ishim me mirë Nqs s'do kishim qene ne zgjedhen Osmane per 500 vjet po ajo I perket se kaluares. Une po flas per sot. Turku s'detyron njeri me zorr të iki ne xhamite qe nderton.Leandro wrote:Shqiptarët janë konvertuar me ndërgjegje? Nuk e di nëse duhet të qaj apo të qesh me këtë deklaratë. Po turqit si erdhën në trojet tona o zotni, me lule në dorë apo me shpata??!? Pa përmendur fare rastet e brutalizmit turk kundrejt Shqiptarëve, sipas mendimit tënd "konvertohu ose jeto si qen" është me dhunë apo me ndërgjegje?
Ah se harrova. A nuk ndertuan Turqit nje shkolle ne Prishtine qe ty tu prish gjaku me VV?
- KF.KORAB
Po greket cjan ? me thuaj pak? para vitit 1821 greket nuk kan ekzistu si popull kan qene Arvanitas qe i liruan tokat greke te sotshem. Greket sot jan nje rrace e perzier turko-vlleh-arvanitas- magjup.Plako wrote:Po pse s'u konvertuan Greket pra? Kishin ndonje status me të mirë se ne? Turqit erdhen si gjithe pushtuesit e tjere. Kuptohet qe sot do ishim me mirë Nqs s'do kishim qene ne zgjedhen Osmane per 500 vjet po ajo I perket se kaluares. Une po flas per sot. Turku s'detyron njeri me zorr të iki ne xhamite qe nderton.Leandro wrote:Shqiptarët janë konvertuar me ndërgjegje? Nuk e di nëse duhet të qaj apo të qesh me këtë deklaratë. Po turqit si erdhën në trojet tona o zotni, me lule në dorë apo me shpata??!? Pa përmendur fare rastet e brutalizmit turk kundrejt Shqiptarëve, sipas mendimit tënd "konvertohu ose jeto si qen" është me dhunë apo me ndërgjegje?
Ah se harrova. A nuk ndertuan Turqit nje shkolle ne Prishtine qe ty tu prish gjaku me VV?
- Aurora Bulkualis
- Team: Fc Bulku
There were over a million Greek Muslims who were deported to Turkey. As for Albanians switching religions, it was mainly down to them not having an organized state but being a collection of tribes who used religion as a tool for self preservation.
It was neither a massive coercion, nor some deliberate path to self actualisation. It was just politics, and guys looking out for their own asses. Religion was just a tool to get out of paying taxes.
It was neither a massive coercion, nor some deliberate path to self actualisation. It was just politics, and guys looking out for their own asses. Religion was just a tool to get out of paying taxes.
"Cheap things you can buy in bulk, but Bulku is priceless" Ervin Xhevahir Bulku
-
Thank god you're still alive.
-
- Information
-